Tiszta megoldás

PS 430/30-90K nagy teherbírású légtömlős kerekek és SPK 250K nyomkarimás kerekek

Az ügyfél

… várostisztasági területen működő járművek és gépek gyártója, elsősorban utak és csatornák tisztítására, ausztriai székhellyel. A vállalatot több, mint 50 éve alapították és jelenleg nagyjából 50 alkalmazottat foglalkoztat. A termékpaletta 1,0-12 m³ térfogatú utcaseprő gépeket, utcamosó készülékeket, speciális gépeket, mint például sínhorony-tisztítókat, és a speciális tartozékok széles skáláját foglalja magában.


Az alkalmazás

A jármű- és gépgyártó termékpalettáján számos seprőgép szerepel, amely Blickle kerekekkel és görgővel van felszerelve. Különlegesség a speciálisan kialakított sínhorony-tisztító készülék, amely közvetlenül felszerelhető minden, utánfutós, pneumatikus, hidraulikus és vízberendezéssel rendelkező vontatójármű hátuljára. Az utánfutó készüléket villamossíneken történő alkalmazásra tervezték, és már világszerte bevált olyan nagyvárosokban, mint például Stuttgart, Saarbrücken, Riga és Doha/Katar.

Használat közben a készüléket pneumatikusan engedik le a sínre. A sínhorony-tisztító kocsiján négy golyóscsapágyas SPK 250K Blickle nyomkarimás kerék van felszerelve. A két légtömlős kihúzható és leengedhető futókerékkel - PS sorozatú Blickle nagy teherbírású levegős kerék – akár 25 km/h sebességgel is garantált az üzemelés.


Az alapprogramból vett megoldásunk

PS 430/30-90K nagy teherbírású légtömlős kerekek és SPK 250K nyomkarimás kerekek

A PS sorozat két, 420 milliméter kerékátmérőjű futókereke a legalkalmasabb kültéri alkalmazásra. Különösen padlókímélők, zajcsillapító hatásúak és ellenállóak számos agresszív anyaggal szemben. A PS-430/30-90K nagy teherbírású légtömlős kerekek 500 kilogramm teherbírást érnek el óránként 25 km/h sebesség mellett. Mivel a maximális terhelhetőséget ehhez az alkalmazáshoz nem használják ki teljesen, az ügyfél (saját szavatossága alapján) óránként 40 kilométer per órás maximális üzemi sebességet is engedélyez.

A sínen történő biztonságos és stabil futást az erős szürkeöntvényből készült, rendkívül kopásálló SPK 250K nyomkarimás kerekek biztosítják. Az öntvénykerekek alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek és akár 120°C hőmérsékletnek is ellenállnak, ami a sínen futásból származó súrlódáshő miatt előnyös.


Az eredmény

A tisztítógép gyártója az összes szükséges kerék- és görgőtípust egyetlen szállítótól kapja. A legmagasabb Blickle-minőség és a rövid szállítási idő garantált. Ezáltal az adminisztratív és a reklamációs költségek minimumra csökkennek.


Műszaki információk és termékelőnyök

PS 430/30-90K:

  • különösen alkalmas kültéri használatra, mivel padlókímélő, zajcsillapító hatású és ellenálló számos agresszív anyaggal szemben
  • magasabb sebességhez is használható (500 kg teherbírás 25 km/h mellett)

SPK 250K:

  • rendkívül kopásálló, mivel erős szürkeöntvényből készült
  • alacsony gördülési ellenállás
  • felhasználási hőmérséklet akár 120 °C-ig