A jobb munkahelyi ergonómia érdekében

BX-POBS 200XKA és LX-POBS 160XKA-FI nemesacél görgő

Az ügyfél

… országos szervezet Ausztráliában, amelyet azért hoztak létre, hogy kiváló minőségű szolgáltatásokat biztosítson a betegellátás támogatására a közegészségügyi rendszeren belül. A cél a folyamatos fejlesztés, nagyobb hatékonyság és nagyobb megtakarítás az egészségügyi rendszerben.


A kihívás

Egy ausztrál kórház azért fordult hozzánk, mert javítani kívánta a munkahelyi ergonómiát, különösen a nehéz ételszállító kocsik mozgatásához szükséges erőkifejtés miatt. Ezeket a kórházi személyzetnek nagy távolságra kell tologatniuk a konyhai ételkiadás és az egyes kórtermek között, hogy meleg ételt biztosítsanak a betegeknek.

A kocsikat eredetileg egy konkurens vállalkozás szürke gumikerekeivel szerelték fel. Mindegyik kocsi két fixvillás görgővel és két fékkel ellátott forgóvillás görgővel van felszerelve.


A mi megoldásunk

BX-POBS 200XKA és LX-POBS 160XKA-FI rozsdamentes görgők

A nagy teherbírásának és a nagyon alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően a Blickle POBS keréksorozat optimális megoldást jelent az ételszállító kocsik kézi működtetéséhez. A különösen vastag futófelület a puha, reakcióöntött Blickle Besthane® Soft poliuretánból áll, amelyet poliamid felnire öntenek. Ez biztosítja a nagyon magas szállítási kényelmet és kompenzálja az érzékeny rakományt érő rázkódást. Ezzel a munkahelyi ergonómia ideális támogatást kap. További előny a hidrolízis- és korrózióállóság, amellyel a Blickle POBS keréksorozat problémamentesen használható higiénikusan érzékeny területeken.

A megfelelő termék kiválasztása érdekében az ügyfél beható teszteket végzett egy másik versenytárs poliuretán kerekeivel és a POBS „Blickle Besthane® Soft“ poliuretán-kerekekkel.


Az eredmény

A POBS sorozatú Blickle-kerekek a tesztek során egyértelműen felülmúlták a versenytárs poliuretán kerekeit. A kocsi mozgatásához szükséges erőkifejtés csökkentése messze meghaladta az ügyfél elvárásait. Ezenkívül az összbenyomás az volt, hogy a Blickle-kerekek általában sokkal simábban és halkabban futnak.


Termékelőnyök és műszaki információk BX-POBS 200XKA és LX-POBS 160XKA-FI

  • Nagyon alacsony gördülési ellenállás, ezáltal jobb munkahelyi ergonómia
  • A Blickle Besthane® Soft vastag poliuretán futófelülete csökkenti a vibrációt és kíméli a szállítmányt
  • Nagyon sima és csendes futás
  • Hidrolízis- és korrózióálló