Innovatív evőeszköztartó kocsi Blickle MOVE görgőkkel

MOVE forgóvillás görgők és új MOVE fixvillás görgők kombinációja

Az ügyfél

A Gastguard egy start-up vállalkozás a baden-württembergi Kornwestheimből. A 2014-ben alapított vállalat vendéglátóipari eszközökre, különösen evőeszköztálcákra és higiéniai megoldásokra szakosodott.


A kihívás

A hagyományos evőeszköztálcák általános higiéniai hiányosságai miatt a Gastguard alapítói egy mozgatható, moduláris evőeszköz-kiadó rendszert fejlesztettek ki a vendéglátóipar számára. Így született meg jóval a koronavírus-járvány előtt az ötlet, hogy a kés, a villa és a kanál biztonságos módon jusson el a vendéghez. A vendégek egyenként veszik ki az evőeszközöket, így elkerülhető a körülöttük lévő evőeszközökkel való érintkezés, különösen a nagy forgalmú helyiségekben. Az átlátszó, felhajtható műanyag burkolat védi a tartalmat a köhögés vagy tüsszentés okozta szennyeződéstől.

A korábban az alvázra szerelt görgők nehézkesen mozogtak, és nem tudták megfelelően kiegyenlíteni a talajegyenetlenségeket. Bár a Gastguard által használt összes alkatrész a fejlesztők teljes megelégedésére működött, a mozgatható alváz problémát jelentett. A kezdetben használt, 80 milliméter átmérőjű, távol-keleti gyártótól származó, golyóscsapágyazott műanyag görgők túl nagy gördülési ellenállással rendelkeztek. Ezenkívül az evőeszköz-kiadót csak nehezen lehetett mozgatni rámpákon vagy a padló illesztései felett. Más megoldást kellett keresni. Ennek kapcsán mindkét tulajdonosnak világos elképzelései voltak: A görgőknek problémamentesen kellene áthaladniuk az egyenetlenségeken, a terméket Németországban kellene gyártani, és illeszkednie kellene a rendszer esztétikájához.


A mi megoldásunk

Blickle MOVE sorozatú műanyag ikergörgőkA választás a Blickle görgőire esett. A bevált termékek mellett meghatározó volt a rosenfeldi központban megvalósuló széles gyártási tartomány, valamint a gyors és megbízható ügyfélszolgálat. A Blickle tervezői az alapválasztékból származó MOVE műanyag ikergörgőhöz 100 milliméter átmérőjű fixvillás görgőt fejlesztettek ki. Ez a forgóvillás változaton alapul, amelynél a görgő forgókoszorújában lévő két golyóscsapágyat két speciális műanyag tárcsa helyettesíti, így blokkolva a forgókoszorút. A Blickle MOVE sorozat műanyag ikergörgői, amelyeket az evőeszközkocsikon használnak, többek között rögzítőfék-rendszerük miatt meggyőzőek, hiszen ez biztosítja az alkalmazás biztonságos és stabil használatát. Emellett különösen csendesek, padlókímélők és kopásállók. A sima, könnyen tisztítható felületüknek köszönhetően a görgők egyszerűen tisztán tarthatók, ezért gyakran használják őket higiéniailag érzékeny területeken. Az ügyfél által kért RAL 9010-es egyedi színt a rosenfeldi telephelyen történő fröccsöntéses gyártásnak köszönhetően gond nélkül meg lehetett valósítani.


Az eredmény

A Gastguard fejlesztői számára kifizetődő volt a Blickle termékek melletti döntés. A görgők funkcionálisan és dizájn szempontjából is illeszkednek a termékhez. Az evőeszköz-kiadó rendszer és a nehezebb szekrénykocsik két forgó és két fixvillás görgővel ergonomikusan mozgathatók. Nagyon jó fordulási és nagyon alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek. A speciálisan kialakított, rúgófunkcióval ellátott FI-fékkar garantálja a rögzítőfék ergonomikus és gyors működtetését mindenféle lábbelivel.


Műszaki információk és előnyök LKD-PATH 100K-FI-GS10-962498 és BKD-PATH 100K-GS10-963544

  • A MOVE forgóvillás görgő és az újonnan kifejlesztett fixvillás görgő kombinációja.
  • A rugófunkcióval ellátott FI rögzítőkar stabil állást biztosít.
  • Ikergörgő sima felülettel higiéniai szempontból érzékeny alkalmazáshoz.
  • A saját fröccsöntéses gyártás lehetővé teszi az egyedi színt.